KVALITET & FAQ - ITALIENSKE KRUKKER

Hver krukkes farve er unik, hvilket skyldes de kemiske og fysiske komponenter i leret fra Impruneta som kommer frem under brændingen.


Da krukker er håndlavede, kan vægt og mål afvige en smule fra dem, der er vist på hjemmesiden.


Udgaver af den samme model kan være lidt forskellige på grund af den håndværksmæssige fremstilling.


På grund af lerets egenskaber fra Impruneta i Toscana, samt brændingsmetoden, er alle produkter fra Masini frostsikre.

VÆRDIEN AF KVALITETS-PRODUKTER

Når du køber en krukke med ler fra Impronetta, er der ingen garanti for, at den forbliver uændret: Dette er et bevis på, at alle vores produkter er 100 % håndlavede.

HÅNDVÆRKER TOUCH

Da krukkerne er hånddrejede og bliver løftet manuelt, vil der nogle gange være et håndaftryk eller fingeraftryk på krukkerne.

BACKING CRACKS

På grund af den høje brændetemperatur (over 1000 grader) kan der, i nogle tilfælde, på krukkernes overflade dannes meget små og fine revner, som ikke trænger ind i krukken, men kun er overfladiske.


Disse kaldes “backing cracks” og påvirker ikke vores krukkers modstandsdygtighed over for frost eller andre egenskaber.

MINIFLAGER BULLSEYE

Når krukkerne tages ud af ovnen om sommeren, kan krukkernes temperatur ikke falde tilstrækkeligt hurtigt på grund af de høje udetemperaturer, selv om de er våde, og det brændte ler i krukken vil fortsætte med at gære. Denne gæring bevirker, at de små bitte flager af sten, som leret består af, kommer til syne på overfladen. I dette tilfælde er det også et fænomen, der kun vedrører æstetik, da krukkerne bevarer de samme egenskaber. Dette sker dog kun på få krukker, og vi synes, det giver krukkerne det patinerede look, de fleste, der køber disse krukker, holder af.

PATINA

Krukkerne for med tiden patina. Denne proces fremskyndes, når krukkerne står under planter eller træer.

ALLE PRODUKTER FRA MASINI 100 % HÅNDLAVEDE OG FROSTSIKRE.

SE UDVALG

SALPETER, DEN HVIDE PATINA

Ler fra Imponetta er rig på mineralsalte, som undertiden danner en hvid patina på overfladen af krukkerne, kaldet “salpeter”. Dette sker især om vinteren. Det skal bemærkes, at salpeter ikke påvirker krukkens kvalitet, men tværtimod er et tegn på kvalitet og håndværksmæssig dygtighed. Det er meget ofte et naturligt fænomen, der kan vare et par timer og derefter absorberes igen, men nogle gange kan det være permanent.