OM LERKEN­FELDT

Lerkenfeldt er en serie af håndlavede krukker til indendørs og udendørs brug – året rundt. Krukkernes kvaliteter er mange og er bundet sammen af et fælles ophav med fod i traditionelt håndværk. Deres enkle form og udtryk er inspireret af antikke krukker, som man har kendt dem i årtusinder, hvor de med en underspillet elegance og funktionel æstetik har beriget hverdagen, hvad enten de har været anvendt til opbevaring af vand og mad eller brugt som dekoration.

LOKALT SAMARBEJDE

Det er ikke nogen hemmelighed, at grækerne og italienerne, har skabt nogle af verdens bedste krukker i årtusinder. Hos Lerkenfeldt er vi stolte af et tæt samarbejde med flere af Kretas og Syditaliens bedste keramiske værksteder, som igennem generationer har skabt krukker til lokale og rejsende, og stadig den dag i dag anvender de traditionelle produktionsteknikker, som netop gør de hånddrejede krukker så holdbare, æstetiske som funktionelle. Vores produktion bidrager samtidig til, at det traditionelle håndværk består, så den enkelte keramiker kan overbringe sin viden til den næste generation.

MATERIALET

Alle krukker fra Lerkenfeldt er skabt i stentøjsler tilføjet det såkaldte chamotte; små korn af brændt ler, som efterfølgende er blevet knust og blandet med leret, der gør det ekstra modstandsdygtigt over for slag og frost og tilfører overfladen en let grynet, rustik struktur, som patinerer smukt og kendetegnes ved en helt særlig klang, når man banker på krukken. Udover at være brugt til fremstilling af skulpturer i årtusinder er ler tilført chamotte kendt til brug i ildsteder, tegl og ikke mindst fremstilling af krukker og anden keramik, som i kraft af dets stærke kvaliteter er gået i arv generation efter generation.

Se udvalget

100% HÅNDLAVET

100% NATURMATERIALER

FROSTSIKRE

LEVERING

VEJRBESTANDIGT

Frost og slag er typisk keramiske krukkers værste fjende. Derfor er alle krukker fra Lerkenfeldt skabt i den perfekte lerblanding og enten brændt ved 1050 °C med knuste olivensten eller i gasovn, som gør dem ekstra modstandsdygtige selv mod den værste vinterfrost. Man kan derfor roligt bruge dem året rundt, hvad enten det er på terrassen, i vinterhaven eller på altanen – de gør sig bedst hos dig.

1 af 25